Produkter

Birkedal Hartmann Cognac

er lagret på eikefat fra Froncais og Limouzin. Druene som blir benyttet er Ugni Blanc, sammen med noe Folle Blanche.


1783 XO (Sandnes Cognac)
1783 - starten på det hele : Ved etableringen av Sandnes første teglverk, Gamla Værket, ble grunnlaget for en blomstrende industri og sosial utvikling lagt. Drensrør fra teglverkene drenerte de fuktige Jærmarkene og over hele landet kunne befolkningen glede seg over husgeråd produsert i Sandnes. Dyktige mennesker med kremmerånd og talent for handel produserte spyttebakker, krukker og fat av den lokale blåleiren. Gamla Værket er nå et moderne gjestgiveri, men håndverkstradisjonene fra pottemakerne holdes fortsatt i hevd, og i potteriet kan du fortsatt finne ekte Sandnes-leirvare. 1783 XO inneholder resultatet av tålmodig arbeid lagt ned gjennom generasjoner i Birkedal Hartmann, et arbeid gjort av mennesker som har visst å få mest mulig ut av det omgivelsene hadde å tilby.
   

1887 "Flask"
"Lys farge, bouquet med diskret eikepreg. Myk, rund, behagelig smak, sikker vinner for alle som foretrekker en lettere cognac". Terningkast 6, VG februar 2003.
   

Bacalao XO, Christianssund Cognac
(Christianssund Cognac) Bacalaocognac falt i smak - Det varmer et klippfiskhjerte å få oppleve noe så fantastisk som dette. Å du verden så godt som det smaker
   

Bergen Cognac XO
Bergen Cognac XO er et resultat av et nært samarbeide mellom Hilton Cognac Club i Bergen og Birkedal Hartmann - det eldste "norske" cognachus, etablert i 1887. Medlemmer av Hilton Cognac Club og Birkedal Hartmanns egen kjellermester, har i fellesskap tilvirket en utsøkt og eksklusiv cognac spesielt for Bergen by. Lang tids lagring har gitt Bergen Cognac XO en ren, mørk farge, med rund og behagelig karakter.
   

Birkedal Hartmann 1887
"Lys farge, bouquet med diskret eikepreg. Myk, rund, behagelig smak, sikker vinner for alle som foretrekker en lettere cognac". Terningkast 6, VG februar 2003.
   

Birkedal Hartmann Blanc
Birkedal Hartmann Blanc er, etter vårt smakspanel å bedomme, den hvite vinen den norske konsumenten foretrekker. Vinen er frisk og fruktig med preg av sitrus og eksotiske frukter. Ikke for tørr med en floralsk lengde i munnen. Druetypene er Colombard og Ugniblanc. Birkedal Hartmann Blanc passer til fisk, skalldyr og hvit kjøtt. Perfekt vin til østers eller lette sommersalater den kan ellers også nydes som aperitiff eller på solfyldte terrasser.
   

Birkedal Hartmann Rouge

Meningen med denne flasken var å lage en kvalitetsrødvin ru ndt 80 kr.Den høye kursen på kvalitets bordvin i Frankrike i det siste året har gjort at det er umulig å levere en anstendig flaske fransk vin til under Euro 1.75 excellar pris.

Derfor da vi fant denne Navarra Origen vin efter 8 måneders leting, visste vi at vi endelig kunne sette vårt navn på en slik flaske selv om den ikke var fransk. Blandingene ble gjort og resultatene ble overraskende gode.

   

Birkedal Hartmann VSOP
Presseomtale : "Mørkere i fargen, stor aroma, nærmest litt krydret. Fin fylde, smak med både tyngde og letthet. Varig, intens smak. "Terningkast 5, VG februar 2003.
   

Birkedal Hartmann XO
Presseomtale : "Nøttebrun på farge, svært elegant bouquet med "temmet" eikekarakter. Fin rundhet, edel tørrhet (ikke påtrengende), harmonisk smak." Terningkast 5, VG februar 2003. "Kanskje den beste norske XO." Omtale på nettet av Dagens Næringsliv desember 2001.
   

Christiania Cognac XO
Lucien Mares fra Brasserie Mares på Frogner, er blant dem som har blitt en del av Oslo-kulturen. Etter 20 år i Oslo har han lært kunsten å tilfredstille kresne Oslo-ganer og i hans mat- og livsfilosofi har også god cognac en naturlig plass.
   

D.D.E. XO Likar Cognac
"D.D.E. har laget sin egen konjakk. Magasinet var med når "D.D.E. XO Likar Cognac" ble lansert med brask og bram i Oslo i går." Terningkast 5.
   

Déjà Vu Soprano Cognac XO (Grünerløkkas cognac, Oslo)
Déjà-vu Soprano er en mild og behagelig XO cognac med lang ettersmak, krydret og med noe røyknyanser i smak og lukt. Logoen er hentet fra den klassiske, persiske mytologien, Zaratostra, tilbake til år 1200 f.Kr.
   

FINNMARK Cognac XO
Subtil og rik smak av tørkede frukter med en lang og varm ettersmak
   

Halfdan Extra Gammel
Denne cognacen er laget av de fineste eaux de vie bortgjemt i mange år, da de skulle bare brukes til en spesiell anledning. Denne anledningen er "Halfdan" Extra Gammel, til ære for Halfdan Birkedal Hartmann som startet familiebedriften i Cognac i 1887.
   

Hammerfest Cognac XO
Gjennom århundre har cognac befestet sin posisjon som nytelsesdrikk i de arktiske strøk. Hva er da mer naturlig enn å gi Hammerfest sin egen spesielle cognac. Hammerfest Cognac XO er fremstilt av godt lagrede eau de vie av beste kvalitet. Lagringen har gitt dette produktet en ren og mørk farge. Sammen med eikearomaer finnes duft av vanilje og lakris. Smaken er rund, med nyanser av aprikos og kakao. Kim Birkedal Hartmann og Ove Aase er stolte av å kunne levere Hammerfest egen by-cognac.
   

Harstad Cognac XO
Harstad Jubileums Cognac kommer i xo-utgave (extraordnaire), og med tegnefeil på etiketten. En fransk kunstner skildrer verdens nordligste middelalderkirke i stein, Trondenes kirke, og verdens eldste seilende skonnert, "Anna Rogde", med tre i stedet for to master.
   

Jugend 1904, Aalesund Cognac XO
Blandingsforhold : 33% Fins bois vieux 15-20 år. 17% Borderies vieux 15-20 år. 25% Petite champagne vieux 15-20 år. 20% Grande champagne vieux 15-20 år. 5% Grande champagne très vieux over 50 år.
   

Kongsberg Cognac XO
Krydret stil med hint av mørk sjokolade og vanilje. Mild og behagelig med en avrundet, lang ettersmak...
   

Lofoten Cognac XO
Mange norske byer har sin egen konjakk. Da vi fikk vite at « Lofoten » var ledig som merkenavn slo vi til. Lofoten er det første området i Norge som får sin egen konjakk, sier Jonny Gulbrandsen og Stein Arne Vikan, bodøværingene bak ideen og nyutnevnte ambassadører for Lofoten-konjakken.
   

Lordens Cognac XO (Mandals Cognac)
I denne cognacen finner du resultatet av generasjoners kjærlighet til druer og drikken som de lages av, lagret i mørke kjellere i mange år. Vi har plukket blant det aller beste for å gi akkurat den cognacen vi vet at du liker.
   

Målselv Cognac XO
Målselv Cognac XO er fremstilt med tanke på å få frem kvaliteter som forteller noe om distriktet. Derfor har cognacen fått farge av en vakker høstkveld, dufter som minner om blomstereng og mosegrodde stier i skog og mark, med en vennlig og behagelig smak som gjenspeiler Målselvs innbyggere.
   

Nordland Cognac XO
For 12 år siden flyttet Jonny Gulbrandsen (42) fra Modum. Nå er han ambassadør for nysatsingen på egne konjakkmerker for Nordland og Lofoten.
   

Sarpsborg Cognac XO
Veldig rik, fruktig,. Aprikos, ristet mandler blandet med frukt
   

Svalbard Cognac XO
Svalbard, med sitt majestetiske landskap og ville natur, står i sterk kontrast til den varme og gjestfrihet man møter blant innbyggerne her oppe. Kenneth Ask flyttet for flere år siden til denne øygruppen midt i ishavet og lot seg raskt fascinere av både menneskene og det arktiske landskapet. Hans lidenskapelige interesse for fransk gastronomi og kultur, førte han i kontakt med Birkedal Hartmann, det eldste "norske" cognachuset i Frankrike, og ideen om en spesiell cognac for Svalbard ble til virkelighet.
   

Tromsø Cognac XO
Reinsdyret, selve symbolet på vinter og glede, er en del av byvåpenet til Tromsø. "Nordens Paris" som byen ofte blir kalt, er kjent for sine utmerkede restauranter og uteliv langt utover landegrensene. Kombinasjonen av villmark og natur sammen med gastronomiske opplevelser, ga oss inspirasjon til å lage en spesiell cognac for Tromsø.
   

Trondhjem (Trondheim) Cognac XO
Trondheim har spilt en sentral rolle i norsk brennevinshistorie og har stolte og lange tradisjoner å ta vare på. Byen har hatt svært gode relasjoner til Cognac i generasjoner og disse edle dråper har alltid blitt behandlet med respekt. Det er derfor med stor glede jeg har fått muligheten til å blande en egen cognac spesielt for Trondheim by sammen med den eneste cognacfamilien med sterke familiebånd til byen.
   

XO "Miniatur" 5 cl